Brazilian jiu jitsu: Nu ook in Arnhem BJJ, start je proefles vandaag!

Brazilian Jiu Jitsu, afgekort BJJ, is een variant op de Oosterse vechtsport. Hij werd in de jaren ‘20 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Gracie-broers in Brazilië. De sport kent bewegingen en tactieken uit zowel de traditionele jiu-jitsu als uit judo. In de loop der jaren is de sport uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

Bij Brazilian Jiu Jitsu staat het grondvechten centraal. Op de mat probeer je met klem- en werptechnieken de tegenstander op de grond te krijgen en te overmeesteren. Het doel is dat jouw aanvaller uiteindelijk afklopt omdat hij of zij geen kant meer op kan.

BJJ is niet alleen een fantastische sport, maar ook een nuttige vaardigheid. Want wist je dat maar liefst 90% van alle straatconflicten op de grond eindigen? Bij Brazilian Jiu Jitsu maak je gebruik van het hefboomeffect in plaats van brute kracht.

Dat betekent dat je zelfs iemand kunt overmeesteren die veel groter dan jij is. Geen wonder dat deze relatief nieuwe vechtsport zowel bij jong en oud, man en vrouw populair is. Wanneer ga jij het eens proberen?

Brazilian Jiu Jitsu in Arnhem

Brazilian Jiu Jitsu in Arnhem

Brazilian Jiu Jitsu is razend populair. Je kunt het dan ook op steeds meer plekken beoefenen. En natuurlijk heeft Brazilian Jiu Jitsu Arnhem óók veroverd! Bij vechtsportclub Fighting Spirit volg je BJJ-training van een gercertificeerde, geduldige instructeur. Je leert positieve en energieke mensen kennen en kunt na verloop van tijd meedoen aan wedstrijden.

Brazilian Jiu Jitsu is een fantastische sport om allerlei redenen. Ten eerste kun je het van jongs af aan al beoefenen; het is prima geschikt voor kinderen! Je werkt ermee aan je zelfvertrouwen, aan je conditie, je probleemoplossend vermogen en je reflexen.

Wil je Brazilian Jiu Jitsu in Arnhem doen? Meld je aan voor een gratis proefles om te ervaren hoe het is. Al tijdens de eerste les leer je skills waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Wil jij graag starten met BJJ of een andere vechtsport bij Fight Spirit?  Meld je dan hier direct aan via onze site: Klik hier om je direct aan te melden voor een Gratis Proefles!