Vechtsport Arnhem: Jij zoekt naar een leuke sportschool in Arnhem?

Vechtsport in Arnhem? Jij zoekt naar een vechtsport in Arnhem? Bij Fight Spirit heb je keuze uit meerdere disciplines. Je hoeft trouwens niet vooraf je keuze te maken, want dankzij onze proeflessen kun je ze stuk voor stuk ervaren. Gratis en vrijblijvend. Lees snel verder!

Braziliaanse Jiu Jitsu Arnhem

Braziliaans Jiu Jitsu is een variant op de van oorsprong Japanse vechtsport. Het grondvechten staat hierbij centraal. Je gebruikt allerlei werp- en klemtechnieken om je tegenstander te overmeesteren. Deze sport is een echte aanrader, omdat je er niet sterk voor hoeft te zijn. Dat maakt deze sport óók erg geschikt voor kinderen. Bij Braziliaans Jiu Jiutsu werk je aan je creativiteit, zelfvertrouwen en probleemoplossend vermogen.

Kickboxen in Arnhem

Kickboxen in Arnhem

Kickboxen combineert technieken uit Muay Thai, gewoon boksen en karate. Het is in Japan en in de VS ontstaan. Vooral in de VS begon het als manier om verschillende vechtsporters tegen elkaar in de ring te zetten. Tegenwoordig moet je van al die stijlen bepaalde bewegingen kennen. Tijdens de training draag je scheenbeschermers en handschoenen, wat dit een veilige vechtsport maakt.

Mixed Martial Arts (MMA) proberen in Arnhem

Mixed Martial Arts

Een andere vechtsport die wij in Arnhem bieden is MMA. Mixed Martial Arts is een sport die volop in ontwikkeling is en allerlei stijlen combineert: boksen, Jiu Jitsu, worstelen en karate. Bij MMA vecht je niet alleen staand, maar mag je ook op de grond doorvechten. Deze sport dwingt je ertoe het uiterste uit jezelf te halen en de focus is op respect voor je tegenstander.

De voordelen van vechtsport

Voor welke vechtsport in Arnhem je ook kiest, je ervaart altijd een groot aantal voordelen van zo’n type sport. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

Je zelfvertrouwen groeit

Omdat je jezelf uit benarde situaties leert bevrijden en sterkere en grotere tegenstanders dan jij leert verslaan, krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost. Jij bent voor niets of niemand meer bang.

Je krijgt een ijzeren conditie

Als je nog niet in vorm bent, word je dat dankzij vechtsport in no-time! De krachtige bewegingen zorgen ervoor dat je zo’n acht calorieën per minuut verbrandt. Je uithoudingsvermogen wordt steeds groter.

Je wordt elastischer

Door de bewegingen die je oefent, word je flexibeler en wendbaarder. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat je minder snel blessures oploopt in het dagelijks leven.

Je verbetert je reflexen en coördinatie

Je leert je lichaam steeds beter kennen én gebruiken. Je coördinatie verbetert door de verschillende (uitwijkende) bewegingen die je moet maken en je reflexen worden ook steeds sneller. Dat komt je ten goede, bijvoorbeeld in het verkeer.

Je wordt er een beter persoon van

Serieus. Het respect voor je tegenstanders, de nederigheid, de discipline en de samenwerking zijn stuk voor stuk kwaliteiten die je ontwikkelt en die je een beter mens maken.

Waar wacht je nog op?

Je ziet het: er kleven heel wat voordelen aan vechtsport. In Arnhem ben je voor kickboxen, MMA en Brazilaanse Jiu Jitsu van harte welkom bij Fight Spirit.

In onze vechtsportschool op Van Oldenbarneveldtstraat 85A staan vriendelijke, ervaren en vooral enthousiaste docenten klaar om jou kennis te laten maken met de sport van je keuze.

Dus meld je aan voor een Gratis proefles!