Braziliaanse jiu jitsu: variant van Jiu Jitsu is steeds populairder!

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) verschilt van Japanse jiu-jitsu die je misschien uit Oosterse vechtfilms kent. Eigenlijk is BJJ een soort mengvorm tussen judo en de traditionele jiu-jitsu. De focus ligt bij Braziliaanse Jiu Jitsu veel meer op de grondtechnieken: hoe zorg je ervoor dat een aanvaller wordt geneutraliseerd? Bij BJJ win je zodra de tegenstander afklopt.

Braziliaanse Jiu Jitsu Arnhem

Braziliaanse Jiu Jitsu Arnhem

De Braziliaanse variant van Jiu Jitsu is steeds populairder. En dat mag eigenlijk geen verrassing heten, want deze vechtsport heeft enorm veel voordelen. Die maken dat deze sport ook prima geschikt is voor vrouwen en kinderen.

  • Je werkt met het hefboomeffect dus hoeft er niet sterk voor te zijn
  • Je traint je reflexen waardoor je sneller op situaties leert reageren
  • Je krijgt een ijzeren conditie, waar je ook op andere plekken van profiteert
  • Je zelfvertrouwen groeit, wat jouw aantrekkelijk en succesvol maakt
  • Je werkt aan je probleemoplossend vermogen en je creativiteit
  • Je maakt kennis met leuke, nieuwe mensen en krijgt nieuwe vriendschappen

Wil je Braziliaanse Jiu jitsu in Arnhem beoefenen, kom dan eens langs bij Fight Spirit. Je vindt ons in de Van Oldenbarneveldtstraat op nummer 85A, vlakbij de voormalige elektriciteitscentrale. Meld je aan voor een gratis proefles om te zien of BJJ iets voor jou is!

Andere vechtsporten

Trouwens, ook voor andere vechtsporten dan Brazilaanse Jiu Jitsu ben je bij ons van harte welkom. Bij Fight Spirit train je ook in Mixed Martial Arts (MMA) en kickboxen. Stuk voor stuk zijn dit fantastische sporten waarbij je niet alleen veel energie kwijt kunt, maar ook enorm veel skills opdoet. Ook bij MMA en kickboxen geldt dat je een gratis proefles kunt volgen om te zien of het iets voor je is.