MMA Arnhem: Start met Mixed Martial Arts en haal het beste uit jezelf!

MMA is ook in Arnhem een populaire sport aan het worden. Waarom zou je je op één vechtsport focussen als je het beste uit allerlei disciplines kunt combineren? Zo word je een geduchte tegenstander. Dankzij MMA groeit je zelfvertrouwen, kun je opgekropte energie kwijt en haal je het beste uit jezelf. Bij Fight Spirit in Arnhem is MMA één van de aangeboden sporten.

Wat is MMA eigenlijk?

Wat is MMA eigenlijk

Mixed Martial Arts (afgekort MMA) is een relatief nieuwe sport. Hierbij combineer je allerlei vechtsportstijlen: karate, boksen, BJJ – Brazilian Jiu Jitsu, wortelen, en ga zo maar door. Deze sport is volop in ontwikkeling en nog steeds ontstaan er nieuwe technieken, die in feite hun roots in andere vechtsporten hebben liggen.

Bij sommige vechtsporten heb je gewonnen zodra je uitdager op de grond ligt, maar bij MMA mag je op de grond gewoon doorvechten. Tijdens onze MMA-trainingen bij de vechtsportschool in Arnhem dragen we een bitje, scheenbeschermers en handschoenen. Dat maakt dit een relatief veilige vechtsport.

Hoe MMA van jou een beter persoon maakt

Hoe MMA van jou een beter persoon maakt

MMA wordt weleens geassocieerd met agressie. Geheel ten onrechte. Sterker nog: bij deze sport ben je heel gecontroleerd en gedisciplineerd bezig, met aandacht voor je lichaam en voor de technieken die je inzet. De respect voor je tegenstander is groot; deze sport verbroedert en is veel meer dan je als toevallige toeschouwer meekrijgt.

Respect boven alles

MMA is een sport en niet zomaar een bruut potje vechten. Sterker nog, MMA is een levensstijl. Het begint natuurlijk met techniek, met fitheid en lenigheid, maar het gaat veel verder.

Je wordt topfit

Snel voetenwerk, een sterke concentratie, krachtige bewegingen: deze sport heeft alle ingrediënten om van jou een topatleet te maken. Er zit een stuk krachttraining bij, je werkt aan je reflexen en krijgt een uithoudingsvermogen waar je óók in je dagelijks leven van profiteert.

Je zelfvertrouwen neemt toe

Wanneer je ontdekt hoe je de aanval van iemand kunt afweren en hoe je die persoon kunt uitschakelen, ook al is het alleen maar in de gecontroleerde setting van de sportclub, neemt je zelfvertrouwen enorm toe. Mensen in je omgeving zullen dat merken en voelen zich aangetrokken tot die zelfverzekerdheid.

Je werkt aan je creativiteit

Bij MMA heb je enorm veel mogelijkheden. Je kunt karatetrappen toepassen, een judo-truc toepassen om je tegenstander op de grond te krijgen, of iemand in een worstelgreep vastklemmen. Er zijn natuurlijk regels, maar binnen die regels kun je enorm creatief zijn. Dat vereist snel denken of, beter nog, leren vertrouwen op je intuïtie.

Je krijgt een ijzeren discipline

Discipline zorgt voor resultaten in het leven. Voor succes. En als er één plek is waar je aan je discipline werkt, is het wel bij een MMA-training. Het vereist hard werk en vaak oefenen om een bepaalde beweging perfect uit te voeren. Dat geduld en die discipline komen je tijdens je opleiding of tijdens je werk enorm van pas.

Train MMA in Arnhem

Train MMA in Arnhem

Bij Fight Spirit in Arnhem geven we dagelijks MMA-trainingen. Ook als je totaal geen achtergrond hebt in de vechtsporten, kunnen we jou omtoveren in een beest in de ring. Met toewijding en discipline kun je een heel eind komen. En in tussentijd werk je enorm aan jezelf – fysiek en mentaal.

In onze vechtsportschool op Van Oldenbarneveldtstraat 85A staan ervaren en vriendelijke MMA-trainers voor je klaar. Met geduld leren ze je, stap voor stap, de regels van deze sport en de manieren om van je tegenstander te winnen. Meld je vandaag nog aan voor een proefles MMA in Arnhem!

Waar wacht je nog op?

Je ziet het: er kleven heel wat voordelen aan vechtsport. In Arnhem ben je voor kickboxen, MMA en Brazilaanse Jiu Jitsu van harte welkom bij Fight Spirit.

In onze vechtsportschool op Van Oldenbarneveldtstraat 85A staan vriendelijke, ervaren en vooral enthousiaste docenten klaar om jou kennis te laten maken met de sport van je keuze.

Dus meld je aan voor een Gratis proefles!